eniyi10antivirüs

Mobil Telefonlar için En İyi Antivirüs Uygulamaları

Akıllı telefonlarda kötü niyetli yazılımlar artıyor. Cihazınızı günümüzün önde gelen antivirüs uygulamaları ile koruyun.

Reklamcı feragatnamesi

1 Numaralı Tavsiyemiz Birinci Sınıf Güvenlik ve Özel İndirim
%80 İndirim
1
TotalAV

Ödüllü antivirüs programı. Dünya çapında 10 milyon kullanıcının güvendiği program.

  • 2024’un 1 Numaralı Antivirüs Programı
  • Çok katmanlı virüs koruması ve muhteşem saptama hızı
  • VPN, Güvenlik Duvarı ve birçok diğer güvenlik unsuru içerir
  • Şimdi %84 indirimli: bağlantımız ile özel indirim!
9,5
Harika
₺377,05
₺75,40'dan başlayan fiyatlarla
Siteyi Ziyaret Et
Türkçe seçeneği mevcuttur
%50 İndirim
2
Panda

Ücretsiz VPN gibi birçok ekstra güvenlik aracı sunan rakipsiz antivirüs koruması. İnanılmaz fiyatla herkesin tavsiye ettiği güvenlik paketi!

  • Her pakete ücretsiz VPN dahildir
  • Üst düzey koruma
  • Temiz kullanıcı arayüzü
  • Performansı etkilemez
9,4
Çok İyi
₺940,99
₺470,49'dan başlayan fiyatlarla
Siteyi Ziyaret Et
%50 İndirim
3down
Bitdefender

Bitdefender güvenlik çözümleri çok sayıda test merkezi ve dünya basınından sürekli olarak en iyi notları almaktadır

  • PC MAG Editörün Seçimi - Üst üste 6 yıl!
  • Windows, Android, macOS ve iOS için mutlak güvenlik
  • Dünya çapında 500 milyon mutlu kullanıcı
  • Ebeveyn kontrolü ailelere ekstra online güvenlik sağlar
9,1
Çok İyi
₺2.462,65
₺1.231,15'dan başlayan fiyatlarla
Siteyi Ziyaret Et
Türkçe seçeneği mevcuttur

Mobil cihazınız için bir antivirüs yazılımına mı ihtiyaç duyuyorsunuz? İşte bazı korkutucu gerçekler...


Araştırmacılar tek başına 2019’un Eylül ayında Play Store’da toplamda 172 virüslü uygulama buldu. En kötüsü bu da değil. Bu uygulamalar, güvenlik uzmanları tarafından tespit edilene kadar 335 milyondan fazla yükleme rakamına ulaşmıştı.

Bu uygulamalar oyun, özellik, fotoğraf yazılımı ve fotoğraf galerisi gibi meşru hizmetleri taklit ediyordu.

Android.Joker ailesinin Android özellikleri, kamera eklentileri ve resim düzenleme uygulamaları da dahil diğer yazılımlar içine sızdığı bulundu. Joker, kalıcılığı sağlamak için bir arka kapı yüklemesi, hassas telefon ve kullanıcı verileri ve finansal bilgileri çalmaya yönelik belirli bir eğilime sahip bir Truva atının tipik işlevlerinden bazılarını içeriyor.

800.000 kadar Android kullanıcısının bu durumdan etkilendiği ve isimler, telefon bilgileri ve konumlar da dahil verilerin çalınmış olabileceği düşünülüyor.

Bir Windows veya android cihaza kıyasla Apple iPhone veya iPad'inizin kötü amaçlı yazılımlardan etkilenme olasılığı daha düşük olsa da, bunlara karşı tamamen koruma altında oldukları anlamına da gelmiyor.

Kötü niyetli web siteleri, sinir bozucu reklamlar, web izleyici yazılımları veya siz başka tarafa bakarken cihazınızı yürüten biri olması fark etmeksizin, bir iPhone'unuz varsa endişelenecek çok şey var demektir.

Bir akıllı telefon kullanıcısı olarak, bankacılık bilgileri, özel fotoğraflar, e-posta, sosyal medya ve çok daha fazlası da dahil olmak üzere kişisel yaşamınızın büyük bir kısmı mobil cihazınızda tutulur. Şimdi tüm bu verilerin çalındığını, kaybolduğunu veya izniniz olmadan değiştirildiğini hayal edin; mobil cihazlarınızın aslında masaüstü veya dizüstü bilgisayarlardan daha fazla güvenlik ve gizlilik ihlallerine maruz kaldığını göreceksiniz.

Virüsler ve diğer kötü amaçlı yazılımlar hangi cihazı kullandığınızı gerçekten de umursamaz. İPhone'lar kesinlikle android cihazlardan daha güvenli olsa da, kötü amaçlı yazılımlar iPhone'unuza sızabilir, çünkü bu kötü amaçlı programlar genellikle, örneğin e-posta, bir otel veya havalimanındaki yerel bir WiFi bağlantısı veya SMS ve diğer iletişim hizmetleri yoluyla cihazdan cihaza atlar.

Bunun nadir bir durum olduğunu mu düşünüyorsunuz? Son istatistiklere göre, her 39 saniyede bir bilgisayar korsanı saldırısı gerçekleşiyor ve her sene üç Amerikalıdan birini etkiliyor. İşte bir antivirüs uygulamasının akıllı telefonunuzun başına gelmesini önlemek için tasarlandığı şey de tam olarak budur.

Siber suçların kurbanı olmak istemiyorsanız, cihazlarınıza en iyi güvenlik uygulamalarının yüklü olması kesinlikle zorunlu hale geldi.


En İyi Akıllı Telefon Güvenlik Uygulamalarını Nasıl Test Ettik


Birçok büyük antivirüs ve güvenlik markasının, özellikle android ve iOS gibi mobil işletim sistemlerine sahip cihazlara göre uyarlanmış ürünleri bulunmaktadır.

Sıralamamız ve araştırmamız esnasında özellikle şunlara baktık:

1. Antivirüs uygulaması bu cihazları virüslere, fidye yazılımlarına, Trojan’lara ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı ne kadar iyi koruyor
2. Çalışma belleği ve işletim hızını ne kadar etkiliyor
3. Antivirüs koruması dışında ne gibi güvenlik özellikleri mevcut
4. Önde gelen bağımsız test laboratuvarlarının incelemeleri, tüketici raporları ve müşteri değerlendirmeleri.


Mobil cihazınız için önde gelen antivirüs uygulamalarında olmazsa olmaz özellikler:


En iyi antivirüs uygulamaları, cihazınızı sadece kötü amaçlı yazılımlardan, virüslerden veya trojan’lardan korumakla kalmaz. Yukarıda tavsiye emiş olduğumuz güvenlik uygulamaları aynı zamanda bunları da yapar:

+ Cihazınızın 7/24 korunmasını sağlamak için yeni virüsleri ve en son tehditleri gerçek zamanlı olarak her gün tarar.
+ Telefonunuzu düzenli olarak temizler, böylece telefonunuzda yer açar.
+ Cihazınızın pil ömrünü uzatmak için kullanılmayan ve gereksiz uygulamaları siler.
+ Kişisel dosyalarınızı cihazınızdan otomatik olarak yedekler, böylece telefonunuzu kaybetseniz dahi önemli verileriniz her zaman güvenli bir şekilde bulutta korunur.
+ Gizliliğinizi artırmak için entegre VPN aracılığıyla internette anonim olarak gezinmenize imkan tanır.
+ Havaalanında, otelde veya diğer açık ağlarda saldırıya uğramadığınızdan emin olmak için kullanılan tüm WiFi ağlarını tarar.
+ Kaybolması veya çalınması halinde cihazınızın yerini bulan gelişmiş ‘Telefonumu Bul’ izleyicisi.
+ Ve daha fazlası...

Yukarıdakilerin tümü, telefonunuzu yavaşlatmadan veya kullanıcı deneyiminizi olumsuz etkilemeden güvenliğinizi artırır.

En iyi antivirüs uygulamaları listemiz, bilgisayar korsanlarından, fidye yazılımlarından veya diğer kötülüklerden korkmanıza gerek kalmaksızın, cihazınızı tam potansiyeliyle kullanmanız için ihtiyaç duyduğunuz ekstra korumayı sağlar!

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Cep telefonlarında antivirüs uygulaması kullanmak gerekir mi?

Evet, akıllı telefonlarımız temelinde el bilgisayarlarıdır. Bu da cep telefonunuzun virüslere karşı en az masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarınız kadar tehlikede olduğu anlamına gelir. Siber suçluların telefonunuzun savunmasını kırmalarının birçok yolu mevcuttur. Tehdit oluşturabilecek bazı durumlar arasında güvenilir olmayan uygulamaların indirilmesi, telefonunuzu kaybetme, açık WiFi kullanma, aradaki adam saldırıları (man-in-the-middle) ve daha fazlası bulunur.


Bir Android cihaza virüs bulaşır mı?

Ne yazık ki evet. Android’in kodu açık kaynak olduğu için özellikle kötü amaçlı yazılımlara ve diğer tehditlere karşı savunmasızdır. Ayrıca, Android %72 pazar payı ile OS piyasasının lideridir, bu da onu bilgisayar korsanları için cazip hale getirir. Sahte metin mesajları veya e-posta, sahte uygulamalar, açık WiFi veya kötü amaçlı reklamlar yoluyla telefonunuza virüs bulaşabilir.


Bir iPhone’a virüs bulaşır mı?

Android cihazlar kadar risk altında olmasa da iPhone’lara da kötü amaçlı yazılım ve virüsler bulaşabilir. Özellikle virüslü e-postalar veya App Store dışından uygulama indirilmesi ile bu gittikçe büyüyen bir sorun haline gelmektedir.


Telefonuma virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaştığını nasıl öğrenebilirim?

Dikkat etmeniz gereken bazı işaretler vardır. Telefonunuzun şarjı normalden daha hızlı tükenirse, indirdiğinizi hatırlamadığınız uygulamalar görmeye başlarsanız, sürekli açılır reklamlar görürseniz, uygulamalar aniden kilitlenirse veya veri kullanımınız normalden çok yüksekse, telefonunuzda kesinlikle bir antivirüs taraması yapmalısınız.


Bir antivirüs programının telefonumla uyumlu olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Bu sayfada önerdiğimiz en iyi antivirüs uygulamalarının tümü, bunlarla sınırlı olmamak üzere, büyük akıllı telefon markalarıyla uyumludur: Samsung Galaxy, Apple iPhone, Google Pixel, Motorola, Huawei, Xiaomi, OnePlus ve LG.

Feragatname

eniyi10antivirüs.com site ziyaretçilerine ücretsiz bir hizmet olarak sunulmaktadır. Bununla birlikte, tarafımızca tavsiye edilen bir yazılımı bağlantımızı kullanarak indirmeniz halinde ortaklarımızdan bir komisyon almaktayız. Bu, birlikte çalıştığımız hizmetlerin (ve ürünlerinin) sıralamasını, puanını ve sunuldukları düzeni etkiler. Bu sitede listelenen antivirüs programları onayladığımız anlamına GELMEZ. Piyasada bulunan tüm antivirüs şirketlerine yer vermiyoruz, sadece incelediğimiz şirketlerin bir listesini sunuyoruz. Bu siteyi sürekli olarak güncel tutmaya çalışıyoruz ancak sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu her zaman garanti edemeyiz. Bu sitede belirtilen tüm fiyatlar ABD doları bazındadır. Kur dalgalanmaları nedeniyle fiyatlarda küçük farklılıklar olabilir.